A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A töltött dió sütemény nagyiféle receptje: egy-két nap után még finomabb lesz

Ha régen szeretted a töltött dió nevű aprósüteményt, ideje elkészíteni, és visszaidézni a régi ízeket.
A dió fantasztikus aprósütemény is lehet, ami garantáltan feldobja a családi, baráti beszélgetéseket, ünnepeket. A formát a háztartási boltokban és az internetről is könnyen beszerezheted. Sokféle krémmel megtöltheted, csokissal, mascarponéssal, mandulással vagy éppen pudingossal. 

Hozzávalók 55 darabhoz:

A tésztához
36 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg dió
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor

A krémhez
10 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg dió
1 dl tej
1 evőkanál mandula- vagy dióaroma
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a diót, és gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adhatsz hozzá egy evőkanál tejfölt. A jól formázható tésztát nyomkodd vékonyan vajjal kikent dió sütőformába. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 10 perc alatt. 

A tejet forrald fel, rakd hozzá a diót, és főzd sűrű krémmé. Langyosan tedd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a mandula- vagy dióaromát, és dolgozd simára. A diókat töltsd meg a krémmel, és pihentesd egy-két napig, hogy a süti megpuhuljon. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések