A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A távolság nem akadály: okostelefonon imádkozhat a pápával

Az okostelefonok Rómába mentek! A világmindenség történetében először imádkozhatnak a hívek egyházuk vezetőjével együtt és egy időben, sőt ugyanarról a témáról a földkerekség bármelyik pontján, feltéve, ha van mobilnetszolgáltatás.
Ferenc pápa személyesen jelentette be, hogy a „Click To Pray”, azaz a „Kattinst az imádságra” című internetes honlap már okostelefonos alkalmazással is elérhető, és azóta a részletekre is dicsfény derült.

Androidos- és iOS-rendszerben már hat világnyelven érhető el az alkalmazás, és az „app” aktiválását követően a hívő egy ikonra kattintva tudja jelezni, hogy most ő is együtt imádkozik az egyházfővel. – A világháló lehetőséget ad a közösségformálásra – fogalmazott a pápa, aki témajavaslatokat is elfogad híveitől a következő „közös” imádsághoz. A bejelentés időzítése nem lehet véletlen, hiszen Panamában január 22-én kezdődött az ifjúsági világtalálkozó, amelyen Ferenc pápa is részt vesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések