A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar kultúra napja - Ady-est a Veszprémi Petőfi Színházban középiskolások részvételével

Az Ádámok és Évák ünnepe sorozat keretében Ady-estet mutatnak be középiskolások a Veszprémi Petőfi Színházban szombaton. Hat iskola diákjai szerepelnek önálló jelenetekkel, Ady-verseket és levélrészleteket osztva meg a közönséggel - tájékoztatta pénteken az MTI-t a teátrum igazgatóhelyettese.
Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, hogy kilencedik alkalommal csatlakoznak a Szolnoki Szigligeti Színház által elindított kezdeményezéshez. Hozzátette, hogy az országban egyedülálló módon fogyatékkal élő diákok is színpadra állnak az est során.

A magyar kultúra napjához kapcsolódó szombati esten a nézők hat, egyenként negyedórás jelenetet láthatnak majd, amelyeket Palásthy Bea színművész rendezett teljes előadássá.

A diákok közel fél évig készültek a fellépésre, amelynek apropója Ady Endre halálának századik évfordulója. A fellépő fiatalok nagyrészt már működő színjátszó csoportok tagjai, a veszprémi Táncsics iskolában azonban kifejezetten erre az alkalomra állt össze egy közösség - jegyezte meg az igazgatóhelyettes.

Az előadásra jelképes összegért, száz forintért lehet jegyet váltani - fűzte hozzá. 
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések