A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

5 különleges program Vince-nap alkalmából!

Január 22-én, Vince napján a népi hagyomány szerint sok bort kell inni, hogy bő legyen a termés. A Bognár Pincészet ennek örömére összegyűjtött 5 izgalmas programot, hogy mindenkinek legyen oka a borozásra.

Borvacsora otthon

Egy különleges borvacsora jó indok arra, hogy összegyűljön a család vagy a baráti társaság. Ha vállaljuk a házigazda szerepét, érdemes összeállítanunk egy ízletes sajt- és sonkatálat, úgy, hogy minden bort lehessen párosítani a hozzá tökéletesen passzoló finomságokkal. Készítsünk a vendégeink számára egy saját kóstolókártyát, ahova feljegyezhetik a véleményüket a bor állagával, aromájával, ízével, színével és illatával kapcsolatban!

Vaktesztes borkóstolóverseny

Mérjük fel a vendégeink tudását egy izgalmas vakkóstolón! Szerezzünk be különböző vörös-, rosé- és fehérborokat, kössük be a barátaink szemét, majd jegyezzük fel, hogyan azonosítják a kóstolt tételeket! A legjobban tippelő személynek érdemes kitalálni egy kis ajándékot, ami lehet egy oklevél vagy egy üveg bor.

Boros társasjátékozás

A társasjátékok szerelmeseinek érdemes beszerezniük Vince-napra egy boros játékot, olyat, mint például a Wineopoly, Vinhos, GrandCru vagy Viticulture. A legtöbb játékhoz nem szükséges komolyabb boros előképzettség, így bárki beállhat versenyezni. S ha már Vince-napi program, kötelezően ajánlott 1-2 pohár bort elfogyasztani a résztvevőknek!

Forraltborkészítés, házilag

A forraltborszezon nem csak decemberig tart! Nagy előnye, hogy gyakran még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem isznak alkoholt, ráadásul a benne levő fűszereknek köszönhetően erős baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik. Az ínyencebbeknek ajánljuk egyéb borkoktélok – így például a Sangria vagy a Calimocho – elkészítését is.

Meghitt filmnézés különleges borokkal

Ha nincs időnk összetettebb programokat szervezni, az is tökéletes megoldás, ha beszerzünk egy minőségi bort, majd a párunkkal/ legjobb barátunkkal elfogyasztjuk a kedvenc filmünk mellé. A legnagyobb borrajongóknak boros témájú filmet ajánlunk: „Bor, mámor, Provence”, „Borban az igazság”, „Pár lépés a Mennyország”, „Ízek, imák, szerelmek”, stb.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések