Breaking News

Hirdetés

40 felett: így változik az emberi test

Negyvenéves kor felett számos változás indul el a testünkben, amely negatív hatással lehet az egészségünkre. Izmot veszítünk, ami hízáshoz vezethet, a csontsűrűség csökkenése pedig növeli a törések kockázatát - és ez még messze nem minden.

Szedjünk kalciumot!

Nagyon fontos az erős csontokhoz, ezért 40 éves kortól figyeljünk rá, hogy naponta bevigyünk 1000-1200 milligrammnyi kalciumot. Szintén fontos a megfelelő D-vitamin-bevitel is - ez a kettő biztosítja csontjaink stabilitását.

Építsünk izmot!

Fontos, hogy ebben az életkorban rendszeresen végezzünk súlyzós vagy saját testsúlyos gyakorlatokat, hogy megőrizzük izomtömegünket. Erre azért van szükség, hogy ne lassuljon le túlságosan az anyagcserénk.

Ha táplálékkiegészítőt szednénk, beszéljünk orvosunkkal!

A vitaminok, ásványi anyagok szedése jót tehet, de betegségek gyógyítására nem képes, így ne akarjuk kizárólag így gyógyítani magunkat. Legjobb, ha végeztetünk egy vérvizsgálatot, amelyből orvosunk meg tudja állapítani, hogy testünknek mire van szüksége.

Ügyeljünk vércukrunkra!

Az sem jó, ha túl magas, de az sem, ha túl alacsony - mind a két állapot növelheti bizonyos betegségek kialakulásának esélyét. Kerüljük a finomított szénhidrátokat, és keressük azokat az ételeket, amelyeknek alacsony a glikémiás indexük.

Fogyasszunk anitoxidáns-tartalmú ételeket!

Az antioxidánsok segítenek felvenni a harcot a káros szabad gyökökkel, így védik sejtjeinket a károsodástól, emellett gyulladáscsökkentő hatásúak is. A zöldségek, a gyümölcsök és agyógynövényeka legjobb antioxidáns-források.

Ügyeljünk a rostbevitelre!

Azért kell sok rostot fogyasztani, mert élénkíti a bélmozgást és segít egyensúlyban tartani a vércukor-, illetve koleszterinszintünket.  40 éves kor fölött a nőknek körülbelül 25, míg a férfiaknak 38 gramm rost bevitele javasolt  - írja a Házipatika.com.

Nincsenek megjegyzések