A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tourette-szindrómában szenved ez a lány: ő az egyik legsúlyosabb eset

Dokumentumfilm készült egy Tourette-szindrómában szenvedő lányról. Biancáé az egyik legsúlyosabb eset a világon.
Bizonyára már sokan hallottak a világ egyik legfurcsább betegségéről, az úgynevezett Tourette-szindrómáról. Akik ebben szenvednek, azoknak egy része akaratlanul is, teljesen váratlanul elkezd káromkodni, verekedni, még magukban is kárt tehetnek. Emiatt sajnos sokan kiközösítik őket, hiszen vannak, akik nincsenek azzal tisztában, hogy ez egy betegség, és az illető nem bolondult meg.

Az Ausztráliában élő Biancáé a világon a legsúlyosabb eset. Évekkel ezelőtt készült róla egy igen felkavaró dokumentumfilm. Ekkor a lány 16 éves volt. Szülei nagyon sokat szenvedtek kislányuk betegsége miatt, gyakorlatilag nem telt el úgy perc, hogy Bianca hirtelen ne kezdte volna el ütlegelni saját magát vagy a hozzá közel álló embereket.

Betegsége miatt 11 éves kor óta nem tudott iskolába járni és az otthonát is szétverte.


Szerencsére a lány azóta átesett egy komoly műtéten, amely során az idegrendszerének működésén javítottak. A beavatkozás sikeres volt, azóta sokkal kevesebb ilyen kitörése van – számolt be róla a Nuus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések