Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szilveszteri kocsonya sok füstölt hússal: a legtöbben ezeket hibázzák el

A főzési időn nem szabad rövidíteni a kocsonyánál.
A kocsonya titka minden család szakácskönyvében más és más: az igazság azonban az, hogy nem a fokhagyma, és nem a főzési idő az elsődleges, hanem a leves beltartalma. Mindenki rajong a gazdag, sok hússal készült ételért, de ahhoz, hogy az állag is tökéletes legyen, ne felejtsd ki a bőrös-csontos hozzávalókat se, ugyanis ezek szolgáltatják a szilárdságért felelős kollagén jó részét. 

Hozzávalók 7 személyre:

1 darab füstölt csülök
1 darab füstölt köröm
25 dekagramm nyers bőr
0.5 darab nyers csülök
25 dekagramm füstölt sonka
0.5 mokkáskanál őrölt bors
10 szem szemes bors
1 darab vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
1 darab kisebb krumpli

Elkészítés:

A tökéletes kocsonyát már előző este el kell kezdeni készíteni. A feldarabolt húsokat egy éjszakán keresztül áztasd, majd másnap alaposan tisztítsd meg őket, különös tekintettel a nyers bőrre. Majd áztasd még fél órán keresztül, langyos vízben. 

Egy nagy fazékban, ami legalább ötliterest jelent, tedd fel főni annyi vízben a húsokat, hogy az bőven ellepje őket. Forrás után szedd le a habot, fűszerezd, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Ezután egy hosszú pihenés következik, ugyanis legalább három órán keresztül főnie kell. Ha letelt az idő, merőkanállal tányérba merve, a hűtőben dermeszd szilárddá. Ha nem akar zselés állagúvá válni, ne riadj vissza a további főzéstől, és tedd vissza a tűzhelyre még egy órára. Teheted csinos tálkába is, amiből utána kifordítod a tányérra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések