A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter feltörölte a padlót a CNN legirritálóbb riporterével (Videó)

A ‘függetlenobjektív’ CNN-en állítólag a tények számítanak, legalábbis a csatorna szerint, amelynek egyik legirritálóbb műsorvezetője, Richard Quest tegnapi élő műsorában megpróbálta felkérdezni, alázni Szijjártó Péter magyar külügyminisztert a “rabszolgatörvénnyel”, a CEU-val, és a migrációval kapcsolatban.
Szijjártó Péter természetesen feltörölte a padlót Quest úrral, aki nagyon nem tudott vitába szállni az általa állítólag oly nagyrabecsült tényekkel és a valósággal, – írja a Pesti Srácok.

Szijjártó Péter volt Richard Quest vendége a CNN New York-i stúdiójában, ahol szokás szerint a haladó nyugati csatorna a magyar jogállam helyzetéről, a migránsokról, a “rabszolgatörvényről” és a CEU-ról szerette volna megkérdezni, vagyis inkább felkérdezni, alázni a magyar külügyminisztert.

Szijjártó Péterrel azonban nem volt könnyű dolguk azon egyszerű oknál fogva, hogy a CNN által oly nagyra tartott tények hazánk oldalán állnak az álhíreket terjesztő nyugati médiával ellentétben.

Richard Quest, a CNN egyik legirritálóbb figurája már a beszélgetés elején a média manipulációjáról és választási csalásról kezdett beszélni, amit Szijjártó határozottan visszautasított, majd gyorsan szóba került a rabszolgatörvény, amellyel Quest szemmel láthatóan nem volt tisztában, így a külügyminiszternek kellett elmagyarázni, hogy miről is van pontosan szó. A műsorvezető próbálkozott egy darabig, mindenáron be akart bizonyítani valamit, ami nem létezik.
Minden országnak joga van eldönteni, hogy hogyan kezeli a munkaerővel kapcsolatos problémákat és a migrációt. Mi úgy döntöttünk, hogy erre a kihívásra mi a családok támogatásával, és a oktatás modernizálásával fogunk válaszolni. 
– nyugtatta meg az egyre feszültebbé váló vitapartnerét Szijjártó Péter.

Szégyen, hogy pont Soros György egyetemét zavarták el Magyarországról –  vetette oda a CNN riportere, ebből pedig a következő érdekes dialógus alakult ki:

Szijjártó: Mire gondol? 

Quest: Nem tudok túl sok országról, ahol… jól tudja, hogy miről beszélek. 

Szijjártó: De lehet, hogy a nézők nem tudják.

Quest: Hát, a nézők… a nézők azok… igaza van uram. 


Innentől kezdve még kevésbé találtak fogás a külügyminiszteren, aki az amerikai nézők számára is világossá tette, a CEU-t senki nem küldte el hazánkból, csupán nincs lehetőségük arra, hogy amerikai diplomát is kiállítsanak.

A tüntetésekkel kapcsolatban Quest megkérdezte, hogyan lehet az, hogy “mindenki hazudik, csak a kormánynak van igaza”. Erre reagálva Szijjártó Péter kifejtette, soha nem látott támogatása van a magyar kormánynak, azt azonban nem tagadta, hogy a liberális mainstremmel szembe megy a Fidesz-KDNP, viszont éppen ez az oka annak a bosszú hadjáratnak, ami miatt a Nyugat kedvenc témája lettünk.

Közben Szijjártó Péter álhíreknek nevezte azokat az állításokat, amelyek többek között arról szólnak, hogy a CEU elmegy Budapestről, vagyis burkoltan a CNN-t nevezte álhírgyárnak. 

Kétségtelen, a vita Szíjjártó Péter elsöprő győzelmével végződött, nagy kár, hogy a tények és az érvek a CNN-en maximum annyit érnek, mint űrben a sikoly. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések