Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha, nutellás túrógombóc: ezek az arányok mindig beválnak

Fokozd az élvezetet! A túrógombóc önmagában is finom desszert, hát még Nutellával!
A túrógombócot egyáltalán nem nehéz elkészíteni, mégis bárkinek meggyűlhet vele a baja. Akkor sem jó, ha szétesik, és akkor sem, ha túl kemény. Ha eddig még nem találtál rá a helyes arányokra, akkor ezt a receptet próbáld ki! A Nutellát érdemes egy-két órával a gombóckészítés előtt betenni a hűtőbe. Ezt a mennyiséget több adagban tudod kifőzni. 

Hozzávalók 4 személyre:

A gombócokhoz
50 dkg tehéntúró
14 dkg gríz
8 dkg Nutella
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál só

A forgatáshoz
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát. Közben kevergesd, nehogy megégjen! A túrót nyomkodd össze villával, dolgozd össze a tojások sárgájával, rakd hozzá a grízt, a vaníliás cukrot, a sót, végül forgasd hozzá a felvert tojásfehérjét. Pihentesd legalább fél-egy órán keresztül, hogy a dara megdagadjon. Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és mindegyik közepébe rakj egy kiskanál Nutellát. 

Egy fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, pakold bele a gombócokat, és főzd körülbelül 8-10 percig. Amikor feljönnek a víz tetejére, várj még egy-két percig. Utána vágj ketté egy gombócot, és, ha a belseje homogén, szedd ki.

Forgasd meg a pirított zsemlemorzsában, és már tálalhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések