Hirdessen itt

Palkovics: a Debrecen 2030 program alapvetően változtatja meg a keleti régiókban élők mindennapjait

Alapvetően változtatja meg a keleti régióban élők mindennapjait a Debrecen 2030 program, amelynek célja, hogy a hajdú-bihari megyeszékhelyet 12 éven belül az országhatárokon átnyúló hatású üzleti, innovációs, közlekedési, oktatási, kulturális és egészségügyi központtá tegye - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten.
A Debrecen észak-nyugati gazdasági övezetének ipari és infrastrukturális beruházásainak előkészítése, megvalósítása érdekében együttműködési, támogatási megállapodást írt alá a miniszter Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével.

Palkovics László elmondta, a megállapodás alapján a kormány 130 milliárd forinttal támogatja a közúti és vasúti fejlesztéseket, valamint a közműberuházásokat. 

Papp László kiemelte, Debrecen történetének legnagyobb összegű támogatását írták alá, és hozzátette, a város növekedésének alapja a gazdaság, az elmúlt három évben 500 milliárd forint működőtőke érkezett a városba, és 600 ezer új munkahelyet hoztak létre.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések