Hozzávalók:
20 dkg lencse
20 dkg füstölt tarja vagy csülök
1 db babérlevél
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés őrölt bors
csipetnyi tárkony
ételízesítő
só
cukor
ecet
1 evőkanál liszt
kevés olaj
Elkészítés:
A lencsét este megmosva beáztatjuk, reggel feltesszük főni a kockára vágott zöldségekkel, a füstölt hússal, a babérlevéllel, az apróra vágott hagymával és fokhagymával, valamint afűszerekkel.
Amíg fő a lencse, kevés olajon 1 evőkanál lisztből, kevés apróra vágott vöröshagymából, fokhagymából és pirospaprikából rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük, végül a megfőtt levesbe öntjük, és jól kiforraljuk.
Ízesítjük cukorral, ecettel vagy mustárral a levest. Megszórjuk egy csipet tárkonnyal. Aki szereti, tejfölt is adhat hozzá.
0 Megjegyzések