Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Lencseleves tárkonnyal és füstölt hússal

Hozzávalók:

20 dkg lencse
20 dkg füstölt tarja vagy csülök
1 db babérlevél
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés őrölt bors
csipetnyi tárkony
ételízesítő
cukor
ecet
1 evőkanál liszt
kevés olaj

Elkészítés: 

A lencsét este megmosva beáztatjuk, reggel feltesszük főni a kockára vágott zöldségekkel, a füstölt hússal, a babérlevéllel, az apróra vágott  hagymával és fokhagymával, valamint afűszerekkel.

Amíg fő a lencse, kevés olajon 1 evőkanál lisztből, kevés apróra vágott vöröshagymából, fokhagymából és pirospaprikából rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük, végül a megfőtt levesbe öntjük, és jól kiforraljuk.

Ízesítjük cukorral, ecettel vagy mustárral a levest. Megszórjuk egy csipet tárkonnyal. Aki szereti, tejfölt is adhat hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések