A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kovács Zoltán: "Szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times"

Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a Magyar Időknek fejtette ki véleményét egy a közeljövőben a New York Times-ban megjelent hazug förmedvényről.
– Az elmúlt nyolc évben már megszokott módon újra szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times Magyarországgal és a miniszterelnökkel kapcsolatban – jelentette ki lapunknak Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, az amerikai napilapban megjelentekről.

A New York Times (NYT) karácsonyi cikke szélsőjobboldali ikonnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a demokratikus intézmények lebontásához adott útmutatást más országoknak, például Lengyelországnak. Az írásban egy amerikai egyetemi oktató azt hangoztatta: az „Orbán-rezsim” abban különbözik a fasizmustól, hogy itt nincs Gestapo, és az állam feletti ellenőrzés kevésbé az erőszakról szól. A kontroll azonban így is teljes. Szerinte nincs demokrácia Magyarországon, mert nem tartják tiszteletben az igazságot.

A cikk szerint a kormány csendben megváltoztatta a külföldi egyetemek – köztük a CEU – magyarországi működését szabályozó törvényt. Úgy vélik, valójában a tudományos szabadság elleni támadást állította be technikai döntésnek a kabinet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések