Csak egy kis változtatás, mégis milyen látványos az eredmény! Az egyszerű muffint könnyen márványozhatod.
Ha nem tudod eldönteni, hogy vaníliás vagy kakaós muffint süss, ötvözd a kettőt! Nemcsak finom, de nagyon látványos édességgel rukkolhatsz elő. A márványozáshoz elég egy-két plusz mozdulat, elrontani sem tudod. Arra figyelj, hogy ne töltsd túl a muffinforma mélyedéseit, mert a tészta sütés közben jól megemelkedik.
Hozzávalók 12 darabhoz:
30 dkg liszt
25 dkg cukor
12 dkg vaj
2 db tojás
1.5 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral és a tojásokkal. Amikor már szinte habos, dolgozd hozzá felváltva a tejet és a sütőporral összekevert lisztet. Vedd ketté a tésztát, és az egyik részéhez keverj kakaót. Bélelj ki kapszlikkal egy muffinsütőt, és előbb egyenletesen oszd el a mélyedésekben a sárga masszát, majd öntsd rá a kakaós tésztát. Villával kicsit össze is keverheted, hogy szép márványos legyen.
Told az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tű nem lesz ragacsos, a tészta elkészült.
0 Megjegyzések