A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyorsult a feldolgozóiparon kívüli szektor növekedése az Egyesült Államokban

Gyorsult a feldolgozóiparon kívüli - főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő - szektor növekedése novemberben az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államok Ellátási Lánc Menedzsment Intézete (Institute for Supply Management/ISM) csütörtökön közölte, hogy a nem feldolgozóipari ágazatok beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 60,7 pontra emelkedett az októberi 60,3 pontról. Elemzők visszaesést, 59,2 pontot vártak novemberre.

Az alindexek közül az üzleti aktivitás BMI-mutatója 2,7 ponttal 65,2 pontra, az új megrendelések mutatója 1,0 ponttal 62,5 pontra, az árindex pedig 2,6 ponttal 64,3 pontra emelkedett, míg a foglalkoztatottsági mutató 1,3 ponttal 58,4 pontra süllyedt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél nagyobb 50 pont feletti érték a növekedési ütem gyorsulását tükrözi.

A nem feldolgozóipari szektor teljesítményét tükröző, 2008-ban bevezetett beszerzésimenedzser-index szeptemberben 61,6 ponton történelmi csúcson állt.

A szektor a 112. egymást követő hónapban növekedett megszakítás nélkül novemberben, és beszerzésimenedzser-indexe 2010 januárja óta áll az 50 pontos küszöb fölött.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések