Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres lében eltett fokhagyma a nagyi kamrájából: igazi immunerősítő

Az ecetes, fűszeres fokhagyma remek csemege húsok mellé, de akár kenyerekhez is kiváló.
A fokhagyma tökéletes immunerősítő, tele van vitaminnal, vértisztító hatású. Ha rendszeresen fogyasztod, könnyen felveheted a harcot a meghűléses megbetegedésekkel szemben. Remek savanyúságot is készíthetsz belőle, ráadásul az ecetes fokhagyma nem nagy kihívás. Két-három hét alatt az ízek jól összeérnek. Felbontás után tárold a hűtőben. 

Hozzávalók:

40 dkg fokhagyma
5 dl víz
0.6 dl 20 százalékos ecet
3 evőkanál cukor
2 teáskanál só
2 db babérlevél
1 evőkanál egész bors
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál aprított rozmaring

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, és szedd gerezdekre. Csak egészséges darabokat rakj el, különben könnyebben megromlik a savanyúság, és az íze sem lesz az igazi. A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a mustármagot, a babérlevelet, és forrald fel.

A gerezdeket rakd üvegekbe, szórj rá aprított rozmaringot, majd öntsd rá a levet. Jól csavard rá a tetejét. Tedd egy újságpapírokkal bélelt tepsibe vagy nagyobb fazékba. Melegítsd, majd, amikor elkezd gyöngyözni, zárd el a tüzet. Várd meg, míg az üvegek lassan kihűlnek, utána pakold száraz, hűvös helyre. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések