A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fogyatékos emberek által készített mikuláscsomagot kapnak intézetben élő gyerekek

Mintegy ezer, megváltozott munkaképességű ember által összeállított mikuláscsomagot osztanak szét a fővárosi gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a II. kerületi Bolyai Gyermekotthonban, amelynek lakói szintén részesültek az ajándékokból.
Fülöp Attila úgy fogalmazott, a kezdeményezés jól példázza, hogy azok is tudnak segíteni, akik maguk is segítségre szorulnak. A csomagokat a ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozói, köztük fogyatékossággal élő emberek állították össze, az ajándékok egy részét az Auchan adományozta az akcióra. Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe ügyvezető igazgatója elmondta, az általa vezetett cégcsoport foglalkoztatja Magyarországon a legtöbb megváltozott munkaképességű embert az állami tulajdonú vállalatok közül. 

Széll Hajnalka, az Auchan HR-igazgatója hangsúlyozta, a cég elkötelezett a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása mellett, jelenleg mintegy 400 fogyatékkal élő dolgozójuk van. A cégnek emellett fontos a fiatalok támogatása is, ezért járultak hozzá a mikuláscsomagok elkészítéséhez - tette hozzá. 1969 óta működő Bolyai Gyermekotthonban 30 gyerek lakik, a bölcsődésektől a kamaszokig.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések