A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felavatták a Király Sportegyesület új épületét és pályarendszerét

Felavatták a Király Sportegyesület ezer négyzetméter alapterületen felépült új épületét és kibővített pályarendszerét csütörtökön Szombathelyen.
Köszöntőjében Király Gábor 108-szoros válogatott kapus, a létesítmény névadó tulajdonosa elmondta, a bruttó egymilliárd forintos fejlesztés ötvenszázalékos kormányzati támogatással valósult meg. A parafa granulátumos, ízületkímélő, UEFA szabványméretű műfüves pályához egy kisebb gyakorló focipálya is tartozik. Az ezer négyzetméter alapterületű, körpanorámás, kétszintes épület földszintjén öltözők, emeletén pedig egy nagy közösségi tér kapott helyet, amely egyaránt szolgál "szülői váróként", valamint az edzések előtt és után a sportolók számára a közösségépítés és a kulturált pihenés helyeként is.

"Már annak idején a Hertha BSC játékosaként is gondolkodtam arról, mit fogok csinálni aktív labdarúgó pályafutásom után. Egyértelmű volt számomra, hogy a futballban akarok maradni, nekem ez a környezet jelenti az életet, a focihoz értek a legjobban. Egy olyan intézményt, olyan sportlétesítményt akartam létrehozni, ahol lehet jó körülmények között sportolni, ahol az utánpótlással foglalkozhatok" - fogalmazott a kapus.

Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkára kiemelte: Király Gábor karrierje során, majd sportvezetőként és vállalkozóként is példaképpé vált, az általa létrehozott szabadidő és sportegyesület, valamint a nevéhez kötődő kapusiskola is bizonyítja, hogy érdemes a nemzetközi színtéren összegyűjtött sportszakmai és gazdasági tapasztalatokat hazahozni és Magyarországon kamatoztatni.

"Elhatározása, hogy minél többet kíván visszaadni annak a közösségnek amely annak idején útjára bocsájtotta tiszteletreméltó és követendő" - mondta.

A Király Sportlétesítmény 15 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szombathelyen. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező válogatott kapus önerőből hozta létre a sportcentrumot azzal a céllal, hogy az újperinti városrészen élőknek méltó sportolási lehetőséget biztosítson. Ez a hazai pálya a kezdetektől a Viktória NB I-es női labdarúgócsapatának, a helyi Újperint SC-nek, a Király Sportegyesületnek és jelenleg már a Grundball FC utánpótlás klubnak is otthona. A létesítmény rendszeresen otthont ad nemzetközi mérkőzéseknek, női Európa-bajnoki selejtezőknek és évi nagy rendezvénye az NB I-es csapatoknak kiírt Király Kupa felkészülési torna.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések