Bizonyos ételeket semmi értelme a hűtőszekrénybe tenni. Sőt, vannak olyanok, amiknek még árt is, ha túl alacsony hőmérsékleten tároljuk őket.
Avokádó
Az avokádó szobahőmérsékleten érik a legjobban, a nagy hideget viszont nem kedveli. Ha már megérett, akkor viszont gyorsan fel kell használni, mert gyorsan megromlik, még akkor is ha hűtőbe tesszük.
Banán
A banán a hűtőben nem érik meg, viszont megbarnul a héja - bár fontos tudni, hogy ettől még fogyasztható marad.
Bazsalikom
A fűszernövény levelei deformálódnak és fekete pöttyök lesznek rajtuk, ha hűtőbe tesszük. Tároljuk a konyhaasztalon vagy pulton szárastól, egy pohár vízbe állítva.
Kenyér
A kenyér megposhad a hűtőben, így inkább tároljuk hűvös, száraz helyen. Szeletelve viszont légmentesen záró dobozban vagy zacskóban le is fagyaszthatjuk, és mindig csak annyit vegyünk elő belőle, amennyi mondjuk a reggeli pirítóshoz kell.
Padlizsán
A lila színű gyümölcsöt is legjobb szobahőmérsékleten tárolni.
Méz
Ha a mézet hűtőbe tesszük, hamar kikristályosodik. Ez a folyamat visszafordítható, ha az üvegét egy tál meleg vízbe tesszük.
Dinnye
A dinnyeféléket is szobahőmérsékleten kell tárolni, mert így marad a legfinomabb az ízük, és megőrizhetjük a bennük található antioxidánsokat is.
Hagyma, fokhagyma
A hagymát, fokhagymát sem érdemes hűtőbe tenni, mert a nedvességtől megpuhulhatnak és gumiszerűvé válhat az állaguk. Sötét, száraz, hűvös helyen kell tartani ezeket a zöldségeket - írja a Házipatika.com.
0 Megjegyzések