Ezek a puha, csábító túrólepénykék reggelire és desszertként is tökéletesek. Mielőbb készítsd el!
Az erdélyiek túrólepénye szinte olyan, mint az oroszok szirnyikije. Ez a tészta átmenet a palacsinta és a fánk között. Duci, mégis könnyű a tésztája, nem kell pihentetni, és villámgyorsan elkészül. Az íze elképesztően finom, főleg, ha lekvárral is megkened. Melegen és hidegen egyformán jó.
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához
50 dkg túró
15 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2 db tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
A forgatáshoz
5 dkg liszt
A tetejére
lekvár
Elkészítés:
A túrót rakd egy tálba, és jól nyomkodd össze villával. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót, a citrom reszelt héját, add hozzá a tojásokat, és dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a lisztet is.
A túrós masszából formázz gombócokat, forgasd kevés lisztbe, és kicsit lapogasd el kanállal. Forrósíts kevés olajat, és rakd bele a lepénykéket. Süsd mindkét oldalukat aranybarnára körülbelül négy-négy perc alatt. Ha kész, szedd ki, és csepegtesd le az olajat. Tálaláskor kend meg lekvárral, áfonyával fantasztikus.
0 Megjegyzések