Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Darált húsos, sajtos tészta a sütőből: ilyen guszta még sosem volt

Tedd étvágygerjesztőbbé a sima, darált húsos, paradicsomos tésztát! Sütőben összesütve ráadásul ízletesebb is.
Kevés pluszmunkával igazán csábító lehet a hétköznapi tészta. A spagettiből vagy a hosszúmetéltből könnyen formázol guszta fészket, és hihetetlenül finom, ahogy a fűszeres hús belesül. Parmezánnal vagy mozzarellával a legjobb. Ha diétásabban ennéd, csirkemellből készítsd a gombócokat! Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertéshúst válassz!

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg tészta
30 dkg darált hús
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg sajt
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
2 db vöröshagyma
1 db tojás
1 teáskanál bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
bors

Elkészítés:

A gombócokhoz rakd egy tálba a darált húst, keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, az egyik vöröshagymával, és ízlés szerinti sóval, borssal. Hagyd állni pár percig a masszát, majd formázz belőle kisebb gombócokat. A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben, majd szűrd le, és csepegtesd le. Hevíts kevés olajat, és párold benne üvegesre a maradék aprított vöröshagymát, kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Rakd hozzá a paradicsomot, kevés vizet, és állandóan kevergetve forrald össze öt-tíz perc alatt.

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne fészekszerűen a tésztát. Tégy mindegyik közepébe húsgombócot, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt süsd meg 180 fokon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések