A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Céltudatos csoport uszította a tüntetőket, külföldieket is őrizetbe vettek a rendőrök

A végsőkig próbálták elkerülni a könnygáz-spray-k bevetését a szerda esti, nem bejelentett demonstráción a rendőrök, de a tülekedő tömeg annyira agresszívvá vált, hogy kénytelenek voltak így feloszlatni az első sorokat. A fellépésükkel sikerült megakadályozni a demonstrálókat abban, hogy komolyabban megrongálják, felborítsák, felgyújtsák az ország karácsonyfáját, ami egyébként feltett szándékuk volt. Erre utal, hogy tüzeket gyújtottak, és a karácsonyfát tartó acélsodronyok egyikét is kilazították, mit sem törődve azzal, hogy kire fog rádőlni a hatalmas fa. A rendőrség egy célzottan és egységesen fellépő, hangadó magot érzékelt az egyre erőszakosabb tömegben, az őrizetbe vettek között pedig információink szerint több külföldi állampolgár is van.
Az őrizetbe vett 35 személy nagy részét garázdaság miatt vitték be a rendőrök, de van, aki ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést, és a felvételek kielemzése után további eljárások megindítására lehet számítani – értesültünk belügyminisztériumi forrásokból. Ami különösen érdekes, hogy információink szerint több külföldi állampolgár is van az őrizetbe vettek között.

Tovább árnyalja a külföldi zsoldosok által kirobbantandó forradalom képét, hogy a felhergelt tömeget a rendőrség elemzése szerint valakik felpiszkálták belülről, ezt az uszító magot pedig egy nagy akarategységben, koncentráltan, komoly fizikai erőkifejtéssel fellépő csoport alkotta. Miattuk kellett végül bevetni a könnygázszóró palackokat is, majd a megújuló támadás miatt később még egyszer. Noha ezzel kapcsolatban nincs közelebbi információ, feltételezhető, hogy az őrizetbe vett külföldieknek is van közük ehhez a csoporthoz. Itt érdemes felidézni Gulyás Gergely szavait a csütörtök délelőtti Kormányinfóról, ahol politikai aktivistákat és Soros György kitartottjait említette a szerdai rendbontással kapcsolatban.

AZ AGITÁTOROK A RENDŐRÖKET SZEMELTÉK KI BŰNBAKNAK,

Úgy tudjuk, hogy a Kossuth téren jelenleg is bejelentett, kis demonstrációra akarnak hivatkozni a ma esti, szintén nem bejelentett, csupán a Facebookon meghirdetett tüntetés szervezői, holott annak a demonstrációnak a szervezője nem jelezte a rendezvénye kiterjesztését.

A jog ilyen kijátszásával próbálják a tüntetők kerülni a felelősséget, és elérni, hogy arctalan tömegként bármit megtehessenek. A lényeg a rendbontás, hiszen ha a tüntetőknek sikerülne elérniük, hogy a rendőrség olyan keményen lépjen fel, ahogy a provokáció indokolná, akkor azonnal mártírt csinálna belőlük az ellenzéki propagandasajtó, ha pedig valamilyen komolyabb bajt tudnának okozni, például valakikre rádőlne a karácsonyfa a Kossuth téren, akkor megint csak a rendőrséget lehetne okolni, amiért nem biztosította megfelelően a terepet. A rendbontó politikai agitátorok tehát eszközként használják azt a pár ezer fős tömeget, amelynek a nagy része jóhiszeműen megy ki tüntetni. Az lenne számukra a siker, ha néhányan komolyan megsérülnének.

EGYRE DURVÁBBAN PROVOKÁLJÁK A RENDŐRÖKET

A csütörtök esti megmozdulást ugyanúgy arányosan, a tüntetők fellépéséhez igazított keménységgel fogja biztosítani a rendőrség, ahogy a szerdait, és számítanak a tegnapi szándékok megismétlődésére. A rendőröket is meglepte az intenzív provokáció és támadás, mert ilyen nem érte őket az elmúlt években, mint tegnap. A korábbi években is próbálgatták az ellenzéki tüntetők a rendőri tűréshatárt, a mostani viszont jóval agresszívabb akció volt. Odáig azért nem merészkedtek el az ellenzéki aktivisták ezt megelőzően, hogy üvegekkel meg kövekkel dobálják a rendőröket. Az MSZP fenegyereke, Nyakó István így próbált a forradalom élére állni:


A szolgálatot teljesítők közül kilencen meg is sérültek, mindannyian a tüntetők támadásai következtében. Két rendőrt még a Lendvay utcánál fújtak le könnygázzal – ők később visszaálltak szolgálatba –, heten pedig a Kossuth téren szenvedtek ízületi sérülést, ficamokat, zúzódásokat. Kettőnek olyan végtagsérülése lett, hogy gipsszel kellett rögzíteni a karjukat – egyiküket kővel dobták meg. A korábbi közlések még öt sérült rendőrről szóltak, azonban a számuk éjjel, a bevetés végén, éjjel 1 órakor vált véglegessé. Eközben a tüntetők közül senki sem sérült meg a rendőri beavatkozás miatt, két civilt látott el az Országos Mentőszolgálat – a videófelvételeket elnézve, könnyen lehet, hogy idült egyensúlyproblémák miatt.

Szesz- és maszturbációs vizeletforradalom a Kossuth téren:


TÖRTEK-ZÚZTAK, SZÁNKÓT LOPTAK 

A tüntetők emellett nem elhanyagolható károkat is okoztak az este folyamán. Megrongálták az Országház műemlék épületének I-es kapuját, parkokban és környékbeli épületekben tettek kárt, kukákat gyújtottak fel. Még tart a kárbecslés, az viszont már tudható, hogy kétmillió forintot tett ki a takarítás költsége, ugyanis egy köbméter darabos hulladékot szedtek össze utánuk. Bónuszként még a rászoruló gyerekeknek szánt szánkókból is elloptak ötöt a szociálisan érzékeny forradalmárok. Információink szerint a többségük arra hivatkozott később, hogy a gyerekének akarta hazavinni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések