A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bilincsben vitték el a volt országgyűlési képviselőt, az encsi hivatal vezetőjét

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Központi Nyomozó Főügyészség büntetőeljárást kezdeményezett a hivatalvezetővel szemben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytatnak nyomozást. Az Ügyészség 2 személyt vett őrizetbe, akiknek gyanúsítotti kihallgatása megtörtént - írja az Index.

A hivatal egyik dolgozója elismerte az Indexnek, hogy tényleg történt ilyen eset. Azt is mondta, hogy nem rendőrök voltak.

Ezen kívűl azt is írják, hogy egy encsi étteremben is megjelentek a nyomozók, és egy ott ebédelő hivatalban dolgozó munkatársat is őrizetbe vettek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség nem tudott az akcióról, és a TEK is azt írta, hogy nem ők intézkedtek Encsen.

Ódor Ferenc 1998 és 2014 között volt a Fidesz parlamenti képviselője, négyszer szerzett egyéni mandátumot az encsi körzetben. 2006 és 2010 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke volt.

A Központi Nyomozó főügyészség közleménye:

A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője 4 millió forintot kért a hivatali ügyintézéséért cserébe.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben 2018. december 18-án a Központi Nyomozó Főügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával –  tetten érte a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást végzett, amely során lefoglalták a korrupciós pénz is.

A gyanúsítottak nem éltek panasszal a gyanúsítás ellen. Egyikük tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg társa részbeni, ténybeli beismerő vallomást tett.

Az ügyészség a két őrizetben lévő, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő korrupciós bűncselekménnyel meggyanúsított elkövető letartóztatását indítványozta. A személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a holnapi napon - pénteken - dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések