Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni

Stresszmentesen, gyorsan elkészítheted a babapiskótás-gesztenyés sütit. Az azonban nem árt neki, ha pihenteted a hűtőben.
Minden gesztenyeimádót könnyű levenni a lábáról ezzel a sütivel. A csodás édesség abban hasonlít a tiramisura, hogy mascarpone és babapiskóta is kell hozzá. A krémbe azonban jócskán kerül gesztenye is. A tortaforma helyett használhatsz tálat vagy őzgerincformát. Pihentesd a sütit tálalás előtt legalább négy-hat órán át, hogy a babapiskóta is megpuhuljon, így sokkal könnyebben tudod majd szeletelni.

Hozzávalók:

Az alaphoz
25 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 evőkanál rum

A krémhez
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
25 dkg vaj
15 dkg sült vagy főtt gesztenye
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

Ha szükséges, a gesztenyét szobahőmérsékleten olvaszd ki, majd villával nyomkodd szét. A tejet keverd össze a rummal, és egyesével mártsd bele egy pillanatra a babapiskótákat. Fontos, hogy ne ázzanak szét. Rakd a piskótákat szorosan egymás mellé egy tortaformába vagy tálba.

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá a gesztenyepürét, a kisebb darabokra vágott sült vagy főtt gesztenyét és a mascarponét. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, és forgasd a masszához. Egyengesd a babapiskótákra, a tetejére rakhatsz gesztenyedarabokat, mazsolát, diót, vagy csokival is leöntheted. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések