Hirdessen itt

A tavalyinál erősebb decemberi forgalmat vár a CBA

Bár a legerősebb hét most kezdődik az élelmiszerüzletekben, az eddigi tapasztalatok alapján a CBA a decemberi forgalom 3-5 százalékos növekedésére számít az előző év azonos időszakához képest - mondta Fodor Attila, a társaság kommunikációs igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. 
A Mikulás időszak előre jelzi, hogy milyen lesz a karácsonyi szezon, ennek alapján a karácsonyi felkészülési időszakban is magasabb forgalmat várnak, mint egy évvel ezelőtt - mutatott rá. 

A kommunikációs igazgató elmondta: a forgalom növekedésének mértéke függ az üzletek méretétől, a CBA nagy szupermarketeiben akár kétszer-háromszor is több termék fogy az ünnepek előtt az év közben értékesített mennyiséghez képest. 

A karácsonyi időszakban gyakorlatilag minden termékkör iránt megnő a kereslet, de vannak szezonális termékek, amelyek erre az időszakra jellemzőek és ilyenkor nagyon magas a forgalmuk, Fodor Attila példaként a szaloncukrot és a halat említette. A hal éves értékesítésének 30-35 százaléka a karácsony előtti időszakra esik - tette hozzá. 

Az élelmiszerlánc tapasztalatai szerint évről-évre nagyobb az érdeklődés a minőségi termékek iránt. 

A karácsonyi felkészülés hetekkel ezelőtt megkezdődött, de ezen a hét végén már érzékelhető, hogy a friss termékek is nagy mennyiségben fogynak. A jövő héten a forgalom jelentős megugrására számítanak, a legnagyobb vásárlói roham pedig jövő péntek-szombat-vasárnap várható - mondta a CBA kommunikációs igazgatója.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések