A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A rögtön puha mézes puszedli receptje: békebeli mázzal készül

Az isteni mázba burkolt, puha, fűszeres mézes puszedli kihagyhatatlan adventi finomság.
A mézes puszedli régen az adventi időszak kedvenc sütije volt, ám ma is szeretik kicsik és nagyok egyaránt. Fontos, hogy a sütés előtt egy nappal állítsd össze a tésztát. Sokan abban hibáznak, hogy túlsütik. Akkor azonban soha nem puhul meg. Akár rögtön eheted, de dobozban hetekig is eláll, friss és puha marad. Ezt a mennyiséget két-három tepsiben tudod kisütni. 

Hozzávalók:

55 dkg liszt
15 dkg méz
15 dkg cukor
10 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 késhegynyi gyömbér
3 db tojás
1 evőkanál tejföl

A mázhoz
25 dkg porcukor
3 db tojásfehérje

Elkészítés:

A mézet olvaszd fel, majd a cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és a puha vajjal keverd habosra. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és dolgozd a mézes keverékhez. Alaposan gyúrd össze a tésztát, majd, amikor sima, takard le, és pihentesd a hűtőben egy éjszakán át. Másnap gyúrd át, majd lisztes kézzel formázz a tésztából diónyi nagyságú gombócokat, és pakold sütőpapírral bélelt tepsikbe. Hagyj a puszedlik között távolságot, mert sütés közben jól megnőnek. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. 

A mázhoz a tojásfehérjét verd fel a porcukorral, és még forrón forgasd bele a sütiket. Ügyelj, hogy mindenhova jusson máz. Hagyd rácson kihűlni, majd rakd át jól záródó dobozba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések