Hirdessen itt

Varga Mihály: nemzeti érdek a pénzügyi tudatosság növelése

Nemzeti érdek a társadalom pénzügyi tudatosságának növelése, ezért indította el tavaly a kormány azt a hétéves programot, amellyel szeretné elérni, hogy a lakosság felelős és tudatos pénzügyi döntéseket hozzon, erősödjön a lakosság körében az öngondoskodás, a nyugdíjas évekre való előtakarékosság - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaság napilap szakmai konferenciáján, csütörtökön Budapesten.
A pénzügyminiszter elmondta: 2010 óta a kormány számos olyan törvényt kezdeményezett, intézkedést hozott, amelyek a lakosság, a fogyasztók védelmét szolgálták. Ezek közé sorolta a devizahitelek kivezetését, hozzátéve, a kormány kezdeményezésére a parlament elfogadta a fair bankokról szóló törvényt, és az öngondoskodás erősítését célzó intézkedéseket vezetett be a kormányzat.

A kormány célja továbbra is az, hogy a lakosság egyre tudatosabb pénzügyi döntéseket hozzon, a kockázatok mérséklődjenek - mutatott rá a miniszter.

Varga Mihály jelezte: a kormány azt tervezi, hogy a jövőben az Államadósság Kezelő Központ olyan állampapírt dob piacra, amely növelné a nyugdíjas évekre szóló előtakarékosságot.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések