Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos, mozzarellás csirkemell: gyors, isteni főfogás

A sok-sok olvadó mozzarella és a tejszínes szósz igazán ínyenccé varázsolja a csirkemellet.
Ha szereted külön-külön a capresét, avagy a paradicsomos mozzarellát és a fehérjedús, alacsony kalóriatartalmú csirkemellet, akkor ez az ízletes fogás a kedvenced lesz. Elkészíteni gyors és könnyű, és a tepsibe akár krumplit és más zöldséget is szórhatsz. Így a köret is átveszi a fűszerek isteni ízét.

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell
20 dkg mozzarella
2.5 dl tejszín
2 db paradicsom
2 ág bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 késhegynyi szerecsendió
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, és vágd két-három vékonyabb szeletre. Esetleg kicsit ki is klopfolhatod. Sózd és borsozd be a szeletek mindkét oldalát, és kevés olajon pirítsd meg. 

Egy tűzálló tepsit vagy tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a csirkemellszeleteket. Locsold meg a zúzott fokhagymával és szerecsendióval elkevert tejszínnel. Tedd a tetejére a mozzarellát, a vékony karikákra vágott paradicsomot, és szórd meg oregánóval, bazsalikomlevelekkel. Előmelegített sütőben,180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ha a hús puha, és a sajt szép piros, vedd ki a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések