A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyon rosszul hangzik Európa számára az amerikai határnál gyülekező migránstömeg B terve

Európa, azon belül is Spanyolország a B terve a közép-amerikai migránskaravánok szervezőinek. Úgy tudni ha nem jutnak be az Egyesült Államokba belátható időn belül, akkor sem térnek haza, hanem megpróbálnak eljutni Spanyolországba. Ehhez civilszervezetek támogatást remélik.
Egyenlőre azonban arra számítanak, hogy bejutnak az USA-ba. “Nem állítanak meg falak vagy katonák” -mondta a migránskaraván egyik vezetője.

Vannak, akik azt mondják, ha nem jutnak be az USA-ba, akkor Európa felé veszik az irányt.

A képen nicaraguai migránsok Spanyolországban. Menedékkérelmük elbírálását várják:
Anielka Bustamante két gyermekével várja menedékkérelme elbírálását. VICTOR SAINZ

A migránsok első csoportja, körülbelül 800 ember már elérte az amerikai-mexikói határt, többen már a kerítéseket ostromolják. Az Egyesült Államok határához még több migráns közelít. Elsősorban Hondurasból, Guatemalából és Salvadorból keltek útra.

Trump több mint 5000 amerikai katonát vezényelt ki a déli határhoz, illetve szögesdrót-telepítéssel is készültek a karaván érkezésére.

A migránsok egyébként visszautasították, hogy Mexikóban telepedjenek le, valamint azt is, hogy ott kapjanak menedékjogot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések