A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megnyílt a 11. Budapesti Emberi Jogi Fórum

Megnyílt a 11. Budapesti Emberi Jogi Fórum kedden a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A kétnapos rendezvény fő témája idén az oktatáshoz való jog, a vallási kisebbségek védelme, valamint a fenntartható fejlődés és az emberi jogok kapcsolata.
Sztáray Péter, a tárca biztonságpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a világ egyre bonyolultabb biztonsági kérdésekkel néz szembe, például az illegális és ellenőrizetlen migrációval, a terrorizmussal és az extrémizmussal, a kisebbségi jogok figyelmen kívül hagyásával, amelyeknek mind van emberi jogi aspektusuk. 

Kiemelte: a magyar kormány az emberi jogi kérdéseket, lényegük tiszteletben tartása mellett, a biztonság kérdésével együtt, komplexen kezeli.

Hozzáfűzte: a 11. alkalommal megrendezett fórum, amelynek célja párbeszédet teremteni a különböző kormányok képviselői, nemzetközi szervezetek és szereplők között, az elmúlt években széles körben elismert rendezvénnyé vált.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések