A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ifjúsági közösségek és a diaszpóra támogatására írt ki pályázatokat a kormány

Ifjúsági és cserkészközösségek támogatására, valamint a diaszpórában élő magyarság szervezetei és a magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára írt ki pályázatot a kormány összesen 750 millió forint összegben - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára keddi budapesti, a felhívások részleteit ismertető sajtótájékoztatóján.
Potápi Árpád János elmondta, előbbivel az a céljuk, hogy erősítsék a külhoni magyar ifjúsági közösségeket, támogassák az ifjúságot segítő szervezetek, az ifjúságot szolgáló programokat. A másik, a diaszpórában élő magyarságnak kiírt pályázatra 500 millió forint a keret, ebből egyebek mellett a magyar nyelvű hétvégi iskolákat támogatják - közölte. 

Azt hangoztatta, a diaszpóra magyarsága egyre inkább meg akar kapaszkodni, meg akarja őrizni az identitását, és minden erejével azon van, hogy a magyar nemzet fontos részévé tudjon válni. Jelezte: a diaszpórában és a Kárpát-medence - Magyarország határán túli részén is - egyaránt 2,5-2,5 millió magyar él. 

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések