A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron nagyon bepánikolt Orbántól és Salvinitől

A francia államfő csak még jobban kiemelte, milyen fontosak a jövő májusi választások, amikor egy lapinterjúban arról beszélt: napjainkban a földrész helyzete igen sokban emlékeztet a két világháború közti időszakra.
Mint mondta, Európa megosztott – a félelem, a nacionalizmus visszatérte és a gazdasági válság következményei miatt, így szinte ugyanazt látni, mint az első világháború vége után. Azaz nyakunkon a veszély, hogy a földrészt szétszakítja a nacionalista lepra, valamint a külső hatalmak ármánykodása.

Az újság hozzáteszi, hogy a politikus a nyilatkozattal megerősítette: a nacionalista populisták és a haladó erők küzdelmének tekinti az EP-választást. Ezzel egyidőben a francia kormányfői hivatal a közösségi hálón közzétett egy videót, amely mindenkit arra szólít fel, hogy járuljon az urnákhoz következő tavasszal. A felvételen Salvini és Orbán látható és a kísérő szöveg drámai hangon azt kérdezi: „Az egységet vagy a széthúzást akarod-e? Európa 2019 májusában megváltozik, tőled függ, milyen irányban” – írja a La Figaro.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések