A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Libertadores-kupa: botrány Buenos Airesben, vasárnapra halasztották a döntőt

Kitört a botrány Buenos Airesben a River Plate-Boca Juniors mérkőzés előtt így végül úgy döntöttek, hogy vasárnapra halasztják a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját. 
A legrangosabb dél-amerikai futballkupa történetében először csap össze a Boca Juniors és a River Plate a fináléban. Mivel a két csapat szurkolótábora gyűlöli egymást így a két klub vezetése megegyezett egymással, hogy a vendégszurkolók nem mehetnek be egyik mérkőzésen sem a stadionba. Két héttel ezelőtt ezt be is tartották a River drukkerei és nem a rendbontás hanem az eső volt az ami miatt egy nappal később tudták csak lebonyolítani az első találkozót (amely 2-2-re végződött a La Bombonera stadionban.) 

Azt ugyan sikerült meggátolni, hogy az ellenfél szurkolói ott legyenek a stadionban azt azonban már nem, hogy kitörjön a botrány az argentin fővárosban. Az incidensek sorozata a két szurkolótábor verbális csatájával kezdődött amely csak a rendőri jelenlét miatt nem fordult át folyamatos tettlegességbe. Aztán mikor a Boca Juniors busza megérkezett az Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti stadionhoz a River szurkoló elkezdték dobálni a buszt amelynek minden ablaka betörött. 

A rendőrök, hogy megfékezzék a dühödt tömeget könnygázt vettek be amelyből így akaratlanul a játékosok is kaptak. A Boca játékosai emiatt rosszul lettek, többen hánytak, sőt a sofőr néhány pillanatra az eszméletét is elvesztette. Ami ennél is nagyobb baj, hogy többen is megsérültek az incidensben, Pablo Perez a Boca Juniors csapatkapitánya konkrétan kórházban töltötte az estét mert üvegszilánk ment a szemébe. 

Időközben az interneten egy olyan videofelvétel is napvilágot látott, hogy a River Plate szurkolói gyermekek ruháiban próbáltak meg pirotechnikai eszközöket bejuttatni a stadionba. 

Az eredeti program szerint a mérkőzésnek szombaton 21 órakor el kellett volna kezdődnie. A körülmények miatt azonban erre nem került sor. Daniel Angelici, a Boca Juniors elnöke  azt nyilatkozta, hogy ő a halasztás mellett áll, ám a FIFA fenyegetőzik, hogy amennyiben ez megtörténik, úgy a végső győztest kizárják a klubvilágbajnokságról. Marcelo Gallardo, a River Plate edzője szintén úgy vélekedett, hogy jobb lenne szerdán, zárt kapuk mögött lebonyolítani a meccset, ám ez a televíziós közvetítések és a FIFA fenyegetése miatt nem lehetséges. A Commebol (Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetsgé) közleménye szerint a Boca Juniors játékosai játékra alkalmasnak minősültek így nem volt oka a mérkőzés elhalasztásának. 

A találkozót 21 óráról először 22 órára majd 23 óra 15 percre halasztották, végül mégsem indult útjára a labda a fináléban, ugyanis a találkozót elhalasztották. A döntő visszavágójára így vasárnap este 21 órától kerül sor Buenos Airesben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések