A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lezárult a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. 2013-2016. évekre kiterjedő ellenőrzését, az állami tulajdonú társaság működésének szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodása megfelelt az előírásoknak - közölte csütörtökön az MTI-vel a számvevőszék.
Közleményük szerint a biztosító feletti tulajdonosi joggyakorlás kereteit a gazdaságpolitikáért, illetve a külgazdasági ügyekért felelős miniszter a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, a tulajdonosi jogokat szabályszerűen gyakorolta. 

A társaság 4 milliárd 250 millió forintos értékű jegyzett tőkéje az ellenőrzött években nem változott, vagyona 13 százalékkal 17,7 milliárd forintra nőtt. A 2014-től veszteségessé vált gazdálkodás következtében a biztosító saját tőkéje 2013-ról 2016-ra 2,3 milliárd forinttal 7,7 milliárd forintra csökkent.

A Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. beszámolási kötelezettségének szabályszerűen eleget tett, közzétételi kötelezettségének teljesítése révén biztosította tevékenységének átláthatóságát - közölte az ÁSZ.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések