A puha, hagyományos, kakaós piskótatekercset sokféleképpen töltheted, mascarponés krémmel ellenállhatatlan.
A jól elkészített piskótatekercs mindig garancia a sikerre. A vizes tészta másnapra sem lesz száraz. Ne csak baracklekvárral kínáld, lágy, tejszínes mascarponéval töltve is mesés. Ha van kéznél, a krémbe keverj idénygyümölcsöt.
Hozzávalók:
Tésztához
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
12 dkg porcukor
4 db tojás
2 evőkanál forró víz
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
40 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A porcukrot habosítsd a tojásokkal, majd add hozzá a vaníliát, kanalanként a forró vizet, és keverd tovább. A lisztet vegyítsd a kakaóval, majd több részletben forgasd hozzá a tojásos elegyhez. Óvatosan dolgozd simára a tésztát, és simítsd egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe.
Süsd meg 160 fokon 12-15 perc alatt. Ha a tűpróba során nem ragad a tűre vagy a hegyes késre massza, vedd ki a sütőből. Rögtön fordítsd át egy enyhén nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, majd csavard fel, és várd meg, míg legalább langyosra hűl.
Addig a mascarponét keverd ki a cukorral, a vaníliával, és forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt. Tekerd le óvatosan a piskótát, kend meg a mascarponés krémmel, és szorosan csavard vissza. Vond be kívülről a maradék krémmel, majd tedd a hűtőbe legalább négy órára. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal vagy öntettel.
0 Megjegyzések