A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kick-box: öt magyar aranyérem az Európa-bajnokságon

Magyarország összesen 16 érmet, közte öt aranyat nyert a Mariborban rendezett kick-box Európa-bajnokságon. 
Mivel a kick-boxban összesen hét szabályrendszer van, így évente két Európa-bajnokságot rendeznek. Októberben Pozsonyban kick-light, low-kick és K1 szabályrendszerekben tartottak kontinensviadalt, most Mariborban pedig pointfighting, a light-contact, a full-contact és a zenés formagyakorlat szakágak képviselői versenyeztek egymással. 

Veres Roland ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult. A még mindig csak 19 éves magyar klasszis az Európa-bajnokság során  pointfightingban és light-contactban is diadalmaskodott az 57 kilósok súlycsoportjában. 

A pointfightingban  Busa Andrea 60 kilogrammban, míg Murvai Lívia 50 kilogrammban diadalmaskodott,  míg . Brunner Boglárka a +70 kilósok között full-contactban ért el első helyezést. 

Veres Roland testvérei Alex és Richárd is döntőbe jutottak, mindketten ezüstérmesek lettek súlycsoportjukban. Szintén ezüstérmet szerzett Gremen Petra, Nagy Henrietta, Szabó Dorina és a női pointfighter csapat. 

A dobogó harmadik fokára Opauszki Dávid, Juhász Ábel, Szabó Dorina, Fésű Lajos, és Nagy Rita állhatott fel a küzdelmeket követően, míg Puravecz Péter a zenés formagyakorlatok során szerzett bronzérmet. 

A veteránok küzdelmei során a magyarok három első, három második és négy harmadik helyet szereztek.

A magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
69 kg: 2. Veres Alex
74 kg: 2. Veres Richárd
84 kg: 3. Juhász Ábel
89 kg: 3. Opauszki Dávid
Nők:
50 kg: 1. Murvai Lívia
60 kg: 1. Busa Andrea
70 kg: 2. Nagy Henrietta
+70 kg: 3. Szabó Dorina
Csapat: 2. Magyarország

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
63 kg: 3. Fésű Lajos
Nők:
55 kg: 2. Gremen Petra
60 kg: 3. Nagy Rita

Full-contact:
Nők:
+70 kg: 1. Brunner Boglárka

Zenés formagyakorlat:
Pusztakezes kategória, férfiak: 3. Puravecz Péter

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések