A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Katasztrófával riogat Magyarországon a vezető brit lap

Már a sokadik katasztrófával riogatnak nyugati lapok, de az valahogy csak nem akar bekövetkezni.
A jobboldali osztrák kancellár befogadja az Orbán által kiszekált CEU-t, Kurz ily módon megkülönbözteti magát az egyre nagyobb európai populista tábortól, amely bírálja az emberbarát üzletembert. Az egyetemet bezárás fenyegeti Budapesten, miután a liberális ügyeket, illetve a migránsokat támogató milliárdos mumus lett a földrész populistáinak szemében, a magyar kormányfővel az élen.

Budapesten a hatalom törvények segítségével nehezítette meg egyre inkább a Közép-Európai Egyetem életét. A Nyílt Társadalom Alapítvány itteni irodája már Berlinbe költözött. Orbán Soros iránti megvetése vetekszik azzal, ahogyan Putyin érez a befektető iránt, de hasonló a véleménye Salvininak is.

Kurz szintén elutasítja az illegális migrációt, ám mostani ajánlatával leválik az európai populistákról. Egy bécsi elemző szerint a politikus ravasz, igyekszik mutatni, mekkora különbség van közte és a szabadságpárti partnerek között. Machiavelli-féle vonásokat mutat, és eseti alapon hozza meg a döntéseket.

Péter Krekó úgy ítéli meg, hogy ha elmegy a CEU, az kommunikációs katasztrófa lesz az ország számára. A kancellárról pedig azt mondta, hogy az látványosan egyensúlyoz egyfelől az odahaza jól jövedelmező erős kéz-, illetve bevándorlás-ellenes politika, másfelől a sokkal inkább a fő áramlatba illeszkedő külpolitika között – írja a The Times.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések