A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogerős: csalás miatt felfüggesztett börtönre ítélték Tarjányi Pétert

Csalás miatt jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt, a Zoom.hu tulajdonosát múlt hét szerdán a Fővárosi Ítélőtábla – tudta meg a PestiSrácok.hu.
A táblabíróság ugyanakkor azt is kimondta, az elsőfokú bíróság ítéletével ellentétben a kár nem 441, hanem 66 millió forint. Futó Barnabás, Tarjányi Péter védője portálunknak úgy nyilatkozott, felülvizsgálati indítványt fognak benyújtani a Kúriához.

Jogerősen két év felfüggesztett börtönre ítélte csalás miatt Tarjányi Pétert múlt hét szerdán a Fővárosi Ítélőtábla – értesült a PestiSrácok.hu. Tarjányi 2010-ben került a szentesi Petőfi szálloda felújítása kapcsán elszámolási vitába a Demján-cégcsoporthoz tartozó Arcadom Zrt.-vel, amelynek eredményeként Tarjányi és két társa ellen 2011 júliusában feljelentést tettek 441 millió forintos csalás gyanújával, a BRFK nyomozást indított, majd az ügyészség 2013-ban emelt vádat az ügyben.

Jóval kevesebb a kár

Ahogy arról korábban beszámoltak, 2018. januárjában az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék két év felfüggesztett börtönre ítélte az ismert szakértőt. Az elsőfokú bíróság emellett arra kötelezte Tarjányit és két társát, hogy az Arcadom javára kamatokkal együtt közel 800 millió forint fizessen meg. 

A fellebbezések után a másodfokú bíróság azonban ezt a döntést megváltoztatta. Ugyan a két év börtönt próbaidőre felfüggesztve a bíróság helyben hagyta, ám azt is megállapította, hogy a feljelentő Arcadom Zrt., a nyomozást folytató BRFK, illetve a Fővárosi Törvényszék súlyosan tévedett, elszámolta magát 375 millió forinttal, így a kár nem 441 millió, hanem 66 millió forint.

A Kóriához fordulnak

Dr. Futó Barnabás, Tarjányi Péter védője portálunknak hangsúlyozta, nem ért egyet a másodfokú bíróság döntésével, mivel a vizsgálat során a szakértőként bevont Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelezte, hogy az említett 66 millió forint nem került Tarjányiék számláira, az a a feljelentő bankjának számláin landolt, így jogi lépésként a döntés felülvizsgálatát fogják kérni a Kúriától. 

A több mint nyolc éve tartó ügyben az ügyvéd azt is furcsállotta, hogy a valós pénzmozgások bírálatával csak a táblabíróság foglalkozott, hét és fél évig ez sem a nyomozóhatóságnak, sem az ügyészségnek, sem az első fokon eljáró bíróságnak nem jutott eszébe. Azt, hogy a feljelentő Arcadom miért nem volt tisztában a pénzmozgások mértékével, Futó Barnabás nem kívánta kommentálni. A védő megjegyezte, a másodfokú ítélet írásos kézhezvétele után reagálni fognak az ott szereplő állításokra.

Vezető kép: ATV

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések