Breaking News

Hirdetés

Igazi régi kedvenc süti: a nagyi is így készítette a Duna-hullámot

Vaníliás krém, savanykás meggy, édes, puha tészta: a Duna-hullám egyszerűen fantasztikus.
A nagyiféle sütik egyik legjobbja a Duna-hullám, ami ráadásul nagyon mutatós és kiadós is. Onnan az elnevezés, hogy a sárga és a barna piskóta együtt a hullámokra emlékeztet. Olyan egyszerű elkészíteni, mint a márványos piskótát, és vendégségben is nagy sikert aratsz vele.

Hozzávalók 24 szelethez:

30 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
6 db tojás
2 evőkanál kakaó
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Töltelékhez
50 dkg meggybefőtt
12 dkg cukor
10 dkg vaj
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor

Tetejére
12 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és részletekben rakd a tojásos masszához. Dolgozd hozzá a sütőporral mixelt lisztet, majd óvatosan keverd egyneművé. A tésztát oszd két részre, és az egyikhez rakd a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig keverj kakaót.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a sárga tésztát, öntsd rá a kakaós masszát, és rakd ki meggyel. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Hagyd a tepsiben kihűlni, utána szedd csak ki. 

A pudingport dolgozd csomómentesre kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, majd állandóan kevergetve öntsd hozzá a pudingos elegyet, és rakd hozzá a cukrot. Pár perc alatt főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Ha kihűl, add hozzá a vajat, krémesítsd gépi habverővel, és kend a tésztára. A mázhoz a jó minőségű étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, öntsd hozzá az olajat, és gyorsan egyengesd a süti tetejére. 

Nincsenek megjegyzések