A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi habos krémes leveles tésztából - Sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos

Akkor is csodás lesz a házi habos krémes, ha bolti tésztát használsz.
Ha eddig nem mertél otthon krémessel próbálkozni, akkor ez a te recepted. Mivel a tésztát nem kell saját kezűleg készíteni, jóval kevesebb a hibázás lehetősége, és nem töltesz fél napot a konyhában. 

Ha mirelit leveles tésztával dolgozol, szobahőmérsékleten engedd fel. Érdemes a süteményt egy nappal korábban összeállítani, hogy jól szeletelhető legyen. A porcukor helyett csokimázat is rakhatsz a tetejére.

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta
20 dkg vaj
12 dkg cukor
5 dl tej
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés: 

A leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára laponként körülbelül tíz-tíz perc alatt. A tésztát tedd félre hűlni.

A krémhez a tejet öntsd egy nagyobb lábosba, majd rakd fel a tűzre, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. Állandóan kevergetve főzz sűrű krémet, majd várd meg, amíg langyosra hűl. Dolgozd hozzá a vajat, és simítsd a tésztára. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, majd egyengesd a krémre. Tedd a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor egy éles késsel szeleteld fel, és szórd meg porcukorral. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések