A gesztenye az ősz és a tél kihagyhatatlan csemegéje.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
25 dkg darált háztartási keksz
12 dkg puha vaj
2 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
1 dl tej
A gesztenyés réteghez:
70 dkg gesztenyemassza (édesített)
10 dkg darált háztartási keksz
2 ek.porcukor – ízlés szerint
10 dkg vaj
pár csepp rumaroma
A csokis tetejéhez:
10 dkg étcsokoládé
1 tk. vaj
Elkészítés:
Az alaphoz a hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük, gyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt (kb. 20×20 cm-es) tálcára / tepsibe simítjuk.
A gesztenyés réteghez a vajat enyhén megolvasztjuk, alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyével, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet és a rumaromát, és összegyúrjuk.
A gesztenyés masszát az alapra simítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, és a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elkenjük, majd hűtőbe tesszük a sütit 1-2 órára.
0 Megjegyzések