Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gesztenyés süti sütés nélkül! Szuperegyszerű, gyors, elronthatatlan, mennyei recept

A gesztenye az ősz és a tél kihagyhatatlan csemegéje. 

Hozzávalók:

Az alaphoz:
25 dkg darált háztartási keksz
12 dkg puha vaj
2 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
1 dl tej

A gesztenyés réteghez:
70 dkg gesztenyemassza (édesített)
10 dkg darált háztartási keksz
2 ek.porcukor – ízlés szerint
10 dkg vaj
pár csepp rumaroma

A csokis tetejéhez:
10 dkg étcsokoládé
1 tk. vaj

Elkészítés:

Az alaphoz a hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük, gyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt  (kb. 20×20 cm-es) tálcára / tepsibe simítjuk. 

A gesztenyés réteghez a vajat enyhén megolvasztjuk, alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyével, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet és a rumaromát, és összegyúrjuk. 

A gesztenyés masszát az alapra simítjuk.

A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, és a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elkenjük, majd hűtőbe tesszük a sütit 1-2 órára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések