A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres túróbundában sült csirkemell: az egész család imádni fogja

Ez aztán a különleges panír! A csirkemell túrós bundában finom szaftos lesz.
A túrós bunda elképesztően finom, nagyon hasonlít a palacsintatésztához. Nagy előnye, hogy így még a csirkemell sem lesz száraz. Nem tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos bundát. Ha zabpehelylisztet használsz, még diétásabb. Kisütheted a szeleteket kókuszzsírban is.

Hozzávalók:

70 dkg csirkemellfilé
20 dkg túró
16 dkg liszt
3 db tojás
2 evőkanál tejföl
2 dl tej
bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és itasd le róla a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, csíkokra, ha szükséges, klopfold ki. A túrót villával törd össze, add hozzá a tejet, a tejfölt, a tojásokat, 16 deka lisztet. Ízesítsd sóval, borssal, esetleg zöldfűszereket is szórhatsz hozzá, majd jól dolgozd össze. A hússzeleteket forgasd a maradék lisztbe, majd a túrós masszába.

Rakd forró, bőséges mennyiségű olajba, és mindkét oldalát süsd aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Szedd papírtörlőre, majd itasd le róla az olajat.

Forrás: femina.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések