A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

CNN: Nem szabad démonizálnunk egyetlen csoportot sem, de a legnagyobb terrorfenyegetettséget a fehérek jelentik

“Mindig próbálom hangsúlyozni, hogy nem szabad démonizálnunk egyetlen csoportot vagy etnikumot sem (…) Meg kell szüntetnünk az embercsoportok démonizálását, és észre kell vennünk, hogy a legnagyobb terrorfenyegetése ennek az országnak a fehér ember.
Legtöbbjük a jobboldalon radikalizálódik. Valamit tennünk kell velük: nincs semmilyen rájuk vonatkozó helyváltoztatási tilalom… Mint például a muszlimoknál… ott vannak a muszlimokra vonatkozó korlátozások, de fehér emberre vonatkozó tilalom nincs” - hangzott el egy feketéket érintő merényletkísérlet kapcsán a CNN munkatársától, Don Lemontól a liberális tolerancia új evangéliuma. Kollégájának erre a szeme se rebben, szervilisen bólogat.

Ezeket a mondatokat nem lehet kiragadni még a kontextusukból sem, mert semmilyen környezetben nem szabadna, hogy elhangozzanak. Ennyire lekicsinylően és megvetően utoljára talán a feketékről beszéltek országos médiában, de amióta a szégyenletes Jim Crow-törvényeket eltörölték a hatvanas években, róluk sem.


Az Egyesült Államok történetében az egyik legprogresszívabb modern figurának tartom Martin Luther Kinget, aki egyszerre volt liberális emberjogi harcos, konzervatív baptista tiszteletes, és aki egyesítette ezeket a kurzusokat, hogy a liberalizmus hazájában ne létezhessen többé nyílt faji megkülönböztetés.

Ellentétben az Irán ellen puha politikát folytató, a Közel-Keletet destabilizáló, Líbiát bombázó és humanitárius katasztrófákért felelős Obamával, szerintem jogos tulajdonosa a Nobel-békedíjnak is, amit ezért kapott.

Soha nem gondoltam volna, hogy a munkáját egy nap majd nem a Breitpart, nem a 4chan és nem ostoba, zugnáci portálok, hanem maga a CNN fogja megköpködni. Pedig most ez történt. Dicsértessék!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések