A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brexit - Theresa May: nem létezik ennél jobb megállapodás

A brit miniszterelnök szerint teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodásnál nem lehetséges jobbat elérni.
Theresa May hétfő délután tájékoztatta a londoni alsóház képviselőit az előző napi brüsszeli EU-csúcsról, amelyen jóváhagyták a kilépési megállapodást és a jövőbeni kapcsolatokat körvonalazó politikai deklarációt.

A kormányfő kijelentette: a csúcsértekezleten az uniós társállamok vezetői is igen egyértelművé tették számára, hogy ennél jobb megállapodás nem érhető el.

May szerint ha a brit parlament leszavazza az egyezményt, akkor "minden kezdődhet elölről", és senki nem tudja, hogy ebben az esetben mi történne. Az viszont bizonyos, hogy a megállapodás elutasítása még nagyobb megosztottságot, még több bizonytalanságot teremtene, ennek minden kockázatával együtt - hangsúlyozta a brit miniszterelnök.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések