A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Végre megmondja a kormány, hány embert akar elbocsájtani

A tervek szerint hétfőn adnak információkat a közszférában készülő tömeges elbocsátásról – illetve bürokráciacsökkentésről.
A tervek szerint hétfőn tartandó Kormányinfón fog beszámolni Gulyás Gergely a kormányülésen a bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban meghozott döntésekről – mondta a Magyar Időknek a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Úgy fogalmazott: a minisztériumokban és azok háttérintézményeiben dolgozó kevesebb mint 14 ezer főnyi munkavállalói létszám hozzávetőleges, 15-20 százalékos csökkentése várható. Ez kevesebb mint 3 ezer embert jelentene, szemben a korábbi, 9-10 ezer fő elbocsátásáról szóló sajtóértesülésekkel.

Ideje is lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba: eddig volt már hír arról, hogy az elbocsátott minisztériumi dolgozókat részben kórházi ápolóvá és műtőssegéddé képezik át, valamint arról is, hogy kötelező lesz számukra belépni a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé. Ez utóbbit példátlan sajtóközleménnyel cáfolták egyébként.

Az elbocsátások célja egyébként a kormány szerint egy hatékonyabb közigazgatás kialakítása, ahol a jelenleginél lényegesen magasabb bérek mellett dolgoznak a köztisztviselők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések