Hirdessen itt

Több mint egymilliárd forintból épül körforgalom Kecskeméten

Körforgalom épül Kecskeméten a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) mintegy 1,2 milliárd forintos pályázati támogatásából - tájékoztatta Kecskemét polgármestere az MTI-t.
Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: egy nagyobb áteresztőképességű, kétsávos csomópont épül, amelyben a kerékpáros és gyalogos átkelés is biztonságosabb lesz, a torlódások megszűnésével pedig csökken a környezeti terhelés.

Az új csomópont a megyeszékhely központjából észak-keleti irányba és a 44-es főút felé könnyíti meg a közlekedést.

A tervezett fejlesztés szükségességét indokolja az is, hogy a reggeli, valamint a délutáni csúcsidőszakokban komoly torlódások alakulnak ki, és így a csomópont a jelenlegi állapotában balesetveszélyes.

Az építési munkálatok keretében csaknem fél kilométeren új csapadékcsatorna, 446 méteren új vízvezeték, továbbá 182 méteren új szennyvízcsatorna épül. Kialakítanak továbbá mintegy 150 méter hosszú kerékpárutat, és csaknem 8 ezer négyzetméteren új szilárd burkolat épül.

A munkálatokkal a tervek szerint 2019 végén végeznek, addig a csomópontot nagyrészt csak autóbuszok használhatják, ezért átmenetileg torlódások várhatóak.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések