Hirdessen itt

Ismét ELTEfeszt Budapesten

Több mint hatvan programmal, interaktív workshopokkal, látványos kísérletekkel és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó óráival várják a középiskolás diákokat pénteken az ELTEfeszten - közölte az egyetem az MTI-vel.  
A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint a Trefort-kerti campusra, hatodik alkalommal szervezett összegyetemi nyílt napon, a továbbtanulás előtt álló fiatalok minden szükséges tudnivalót egy helyen szerezhetnek meg.

Az ELTEfeszten az intézmény összes kara bemutatkozik, és a középiskolások első kézből kaphatnak információt többek között az egyetem képzési kínálatáról, a nemzetközi programokról, a hallgatói önkormányzat munkájáról vagy akár a sportlehetőségekről. 

Az ELTE neves kutatói és oktatói egész nap előadásokkal, mintaórákkal és interaktív programokkal adnak ízelítőt tudományos tevékenységükből, miközben színes, szórakoztató szabadidős eseményeken és nyereményjátékokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Délelőtt Ősi Attila geológus-paleontológus, az MTA-ELTE Lendület Dinoszaurusz Kutatócsoport vezetője, a Természettudományi Kar habilitált egyetemi docense az európai és magyarországi dinoszaurusz-kutatásról, Magyarics Tamás egyetemi tanár a Bölcsészettudományi Karról a 21. század elején átalakult világrendről tart izgalmas előadást. Délután Stefanik Krisztina, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar egyetemi docense az autizmusról, míg Kacskovics Imre egyetemi tanár az ELTE-n folyó biotechnológiai kutatásokról beszél majd.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések