Hirdessen itt

Teljes önmegsemmisítés: transznemű kisfiúról szól egy új mesekönyv

Az LGBT+ nonprofit szervezet támogatásával létrejött Jack (Not Jackie) című gyermekkönyv, mely Erica Silverman tollából és Holly Hatam illusztrálásával készült. A kifejezetten gyermekeknek szánt mesekönyv egy transzgender kisfiú történetét írja le.
Az Amazonon és a könyvesboltok polcain kedden megjelenő gender-firkát a GLAAD és a Bonnier Publishing USA közös partnerkapcsolat keretében jelentette meg. Céljuk egyértelmű: egy pozitív LMBTQ-kép megteremtése a gyermekirodalomban.

A könyv kifejezetten kisgyermekek számára készült, az ajánlott korosztályt négy és nyolc éves kor közé helyezték el. Alapvetően sikerült ezt az intervallumot az ember pszichológiai fejlődésének legbefolyásosabb korszakába belőni.

A gendermese Susan történtét tárja elénk, aki rájön, hogy kisebbik nővére, Jackie inkább Jacknek nevezteti magát, és jórészt kisfiúként viselkedik.

A mesekönyv alapvetően a genderidentitásról és ennek kifejezéséről ír, de ennél fontosabb a történet mondanivalója, ami egyértelműen a testvéri szeretet és az emberek elfogadása, olyannak, amilyenek” – fejtette ki a könyv forgalmazója, a GLAAD.

Nick Adams, a Transgender Media igazgatója, a GLAAD képviseletében nyilatkozott. Szavaiból kiderült, hogy a történetben a szülők abszolút tiszteletben tartják az alig öt esztendős gyermekük akaratát, engedik, hogy önkényesen nevet változtasson, azt a göncöt aggassa magára amihez épp kedve van, szülői iránymutatás nélkül élje az életét, és “társadalmi nemének kifejezéseként” saját akaratát érvényre juttassa…

A könyv az elfogadásért lép fel tanító szándékkal, de ezzel jórészt a szülői iránymutatás szükségtelenségét szimbolizálja.

A gender eszmerendszerének ilyen szintű beáramlása a gyermek fejlődésének legszenzitívebb korszakába hatol, a változás pedig nem benne kezdődik, hanem a könyv az, ami katalizátorként hat majd a fejlődők lelkivilágára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések