Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű, laktató babfőzelék, ami után megnyalod az összes ujjadat

A babfőzelék akkor igazán ütős, ha füstölt hús is van benne.
Ha a régi, klasszikus babfőzeléket szereted, akkor ezt a receptet kell kipróbálnod. A tarja, az oldalas, esetleg a csülök is finomabbá teszi. Ha tartasz attól, hogy a babtól felpuffadsz, szórj a főzőlébe késhegynyi szódabikarbónát. Igazán laktató, így bőven elég mellé egy szelet friss kenyér vagy pogácsa. 

Hozzávalók 4 darabhoz:

60 dkg füstölt hús
50 dkg bab
5 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
2 db babérlevél
1 teáskanál fűszerpaprika
bors

Elkészítés:

A babot válogasd át, mosd meg, és áztasd be főzés előtti este. A füstölt húst is öblítsd le, és a babbal együtt rakd egy lábosba. Önts rá annyi vizet, amennyi jócskán ellepi. Kezdd főzni, közben tedd hozzá a vöröshagymát, a babérlevelet és a borsot. A füstölt hús miatt, ha szükséges, a sót csak a végén dobd hozzá.  
 
Ha a hús és a bab is puha, készítsd el a rántást. Szórd a lisztet az olajhoz, kevergetve pirítsd meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Húzd le a tűzről, majd mehet hozzá a pirospaprika. Engedd fel hideg vízzel, keverd csomómentesre, majd csorgasd a forrásban lévő léhez. Rottyantsd össze 10 perc alatt. Tejföllel tálalva az igazi. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések