A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Segítségnyújtás helyett autójába zárkózva nézte végig a terrortámadást a londoni rendőrfőnök

A tavaly márciusban a Westminsternél elkövetett terrortámadásnál jelen volt véletlenül a londoni rendőrkapitány is. Segítség helyett azonban az autójában maradt, és magára zárta az ajtót.
Éppen egy találkozóra sietett Sir Craig Mackey akkori londoni rendőrkapitány tavaly márciusban, amikor Khalid Masood egy járművel a járókelők közé hajtott, majd egy késsel agyonszúrt egy rendőrt is. Egy új információ szerint legalább a hősként viselkedő egyenruhás élete megmenthető lett volna, ha a londoni rendőrkapitány bátrabb.

A kocsijából ugyanis végignézte az egész merényletet, de ahelyett, hogy a munkájához és esküjéhez hűen segített volna kollégáján és polgártársain, inkább a kocsijában maradt és magára zárta az ajtót.

Mackey védekezésként azt hozta fel, hogy nem volt nála védőfelszerelés, sőt még rádió sem, amin segítséget tudott volna kérni. A rendőrkapitány úgy véli, hogy a vele tartózkodó két másik rendőrrel együtt ők is célszemélyekké váltak volna, ha kiszállnak a kocsiból, és biztosan súlyos sérüléseket szenvedtek volna mindhárman, de könnyen lehet, hogy meg is haltak volna.

A brit közvélemény egyértelműen elítéli a lovaggá ütött Mackey gyávaságát, és sokan a szemére vetik, hogy végig bírta nézni egy rendőr halálát anélkül, hogy a segítségére sietett volna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések