A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktoron múlhat, hogy ki lesz Juncker utódja

Orbán Viktorra hegyezi ki kampányát az Európai Néppárt csúcsjelölti posztjáért Manfred Weber ellenfele a finn Alexander Stubb.
A finn konzervatívok vezére az Európai Néppárt jelöltje kíván lenni a Juncker székéért folyó harcban és ehhez az európai értékek védelmét, továbbá azt állította kampánya középpontjába, hogy nyíltan megütközik Orbán Viktorral. Stubb keményebb irányvonalat sürget az EPP részéről a Fidesszel szemben, márpedig ezt bőven lehet burkolt támadásként értelmezni a nagy rivális Weberrel szemben.

A jelenlegi strasbourgi frakcióvezető ugyanis évek óta igyekszik benntartani a Néppártban a magyar miniszterelnököt, bár legutóbb egyértelműen bírálta a politikust. Ebből következően Orbán támogatja, hogy ő legyen a Bizottság következő vezetője, ám ennek Stubb csak örül. Mint mondja, halálos csókkal ért volna fel, ha a magyar miniszterelnök mellé állt volna.

Fenntartja, hogy az orbáni illiberális demokrácia önellentmondás. Sürgeti, hogy az EPP rendezze a magyar párt helyzetét, amin azt kell érteni, hogy a kormányfő vagy nyilatkozatban tesz hitet a közös értékek mellett, vagy távoznia kell a pártcsaládból. Megjegyzi, hogy ő nagyon toleráns, de semmiféle megértést nem hajlandó tanúsítani az intolerancia iránt. Ezt a kérdést akkor is napirenden akarja tartani, ha nem ő lesz a Néppárt csúcsjelöltje, hanem Weber.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések